Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moldova este în topul clasamentului pe medalii

© Photo : Facebook / Esanu PaulinaПаулина Ешану
Паулина Ешану - Sputnik Moldova
Abonare
După 3 zile de concurs la Jocurile Europene de la Minsk 2019, lotul Moldovei are în palmares o medalie de argint și două de bronz. Astfel tricolorii sunt pe locul 23 în clasamentul pe medalii depășind țări precum Germania, Austria, Danemarca, Turcia, România sau Ungaria.
Moldova este în topul clasamentului pe medalii

Sambistele Sabina Artemciuc, în categoria de 60 kg, și Paulina Eșanu, 52 kg, au furnizat cele mai mari surprize de până acum în lotul luptătorilor moldoveni la Jocurile Europene de la Minsk. Elevele antrenorului Iulian Peatcovschi, în ciuda tuturor așteptărilor, au ajuns pe podium și asta după ce Paulina Eșanu s-a impus în fața ucrainencei Mariia Buiok în finala mică, iar Sabina Artemciuc a cedat în lupta pentru aur împotriva sportivei din Belarus Vera Harelikava.

Să reamintim că sâmbătă, 22 iunie, Denis Tachi, la aceeași probă, a cucerit medalia de bronz în categoria de până la 100 de kg de o manieră dramatică. Moldoveanul a cedat inexplicabil în primul duel împotriva francezului Antony Segard cu 6-7 și asta în condițiile în care moldoveanul conducea categoric la un moment dat cu 6-1. În faza preliminariilor luptătorul moldovean s-a prezentat impecabil și s-a impus în medalia de bronz în duelul cu Andrii Boloban. 

Paulina Eșanu a oferit un interviu exclusiv pentru Sputnik Moldova imediat după festivitatea de premiere. Vezi reacția emoționantă a sportivei de doar 18 ani, elevă în clasa a 12-a, care a reușit această performanță uluitoare la JE Minsk 2019.

Fluxul de știri
0