Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zatoka: Ce face Poliția în stațiunea cea mai populară printre moldoveni

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaPlajă
Plajă - Sputnik Moldova
Abonare
În plin sezon estival, autoritățile din Zatoka au impus un șir de măsuri pentru ca oamenii veniți aici la odihnă să se simtă în siguranță.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. În localitatea balneară Zatoka, regiunea Odesa, a început să funcționeze un sector al Poliției Turistice. Acesta are menirea de a asigura, 24 de ore din 24, protecția turiștilor și a localnicilor.

Sectorul de Poliție se află chiar în centrul localității. Oamenii legii acționează în cadrul unor patrule pedestre, dar și auto, care circulă în zona litoralului.

”Oaspeții și localnicii trebuie să se simtă în siguranță, în orice situație”, declară Poliția Turistică.

În perioada estivală, la Zatoka vin să se odihnească în jur de 100 de mii de turiști.

Черноморское побережье Крыма, отдых на пляжах Гурзуф - Sputnik Moldova
Societate
Fotografii rare: Cum se odihneau moldovenii la Zatoka acum aproape 100 de ani

Zatoka este una dintre destinațiile preferate de moldoveni, în primul rând pentru prețurile accesibile. La autogările din Chișinău, biletele spre Zatoka pot fi procurate cu doar 180 de lei. De asemenea, prețurile pentru cazare și alimentație sunt mai accesibile decât în alte stațiuni de peste hotare.

Totuși, odihna aici nu este lipsită de pericole. Astfel, cu puțin timp în urmă, la Zatoka au fost introduse măsuri sanitare de urgență din cauza depistării cazurilor de rabie la animalele fără stăpân.

Starea de carantină a fost impusă pe o perioadă de două luni. Acest lucru nu înseamnă însă că turiștii nu se vor mai putea odihni aici. Aceștia vor avea doar interdicția de a aduce cu ei în localitate animalele lor de campanie, potrivit mediilor de informare din Ucraina.

Fluxul de știri
0