Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Valentina Buliga a fost demisă din funcția de director al CNAS

© Sputnik / Miroslav RotariValentina Buliga
Valentina Buliga - Sputnik Moldova
Abonare
Valentina Buliga a fost demisă din funcția de director general al Casei Naționale de Asigurări Sociale. Interimatul va fi deținut de Tatiana Popa.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Guvernul a eliberat-o astăzi, 24 iunie, pe Valentina Buliga din funcția de director general al Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS). Anunțul a fost făcut de premierul Maia Sandu.

Valentin Buliga - Sputnik Moldova
Buliga: Din păcate, pensiile în Moldova sunt mici deocamdată

Șeful Guvernului a declarat că interimatul funcției de director general al CNAS, până la anunțarea unui concurs pentru suplinirea funcției vacante, va fi ocupat de vicedirectorul CNAS, Tatiana Popa.

Premierul Sandu a declarat după ședința de Guvern că Valentina Buliga a fost demisă din funcție pentru că ”nu este cel mai potrivit om care să conducă CNAS”.

Sandu susține că de activitatea CNAS s-a plâns inclusiv comunitatea internațională, pentru că „nu a putut să obțină date de la CNAS pentru a calcula impactul schimbărilor care au fost făcute în sistemul de pensionare”.

”Acestea sunt motive suficiente care demonstrează iresponsabilitatea managementului”, a declarat premierul.

Valentina Buliga a fost numită de Guvern în funcția de director al Casei Naționale de Asigurări Sociale, în decembrie 2018. Buliga este vicepreședinte al Partidului Democrat și președintele organizației de femei a PDM. În 2005, Buliga a fost aleasă deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar în 2009 - desemnată ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei. În perioada 2014-2018 a deținut un nou mandat de deputat în Parlamentul țării.

Tot astăzi, Guvernul l-a demis din funcție pe secretarul de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu.

Fluxul de știri
0