Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu mai e ce-a fost odată: Cât de ”verzi” sunt orașele din Moldova

Abonare
Renumit anterior pentru străzile umbroase, numeroasele parcuri și spații verzi, Chișinăul cedează treptat pozițiile la acest capitol.

De altfel, situația este caracteristică pentru întreaga țară, suprafețele cu păduri sau fășii forestiere fiind în scădere continuă.

Зубры - Sputnik Moldova
Societate
Păduri private sau în proprietatea statului? Când plămânii naturii sunt mai protejați

Ecologiștii trag un semnal de alarmă si atenționează că Republica Moldova se numără printre țările cu cele mai mici suprafețe împădurite. Totodată, ei atrag atenția asupra faptului că în Chișinău se observă o tăiere masivă a spațiilor verzi, ceea ce agravează starea ecologică a orașului, care și așa este una critică.

De altfel, situația este alarmantă la nivel global, iar schimbările climatice, cauzate inclusiv de defrișările masive, se fac resimțite deja în toată lumea. Aceste schimbări afectează în mare măsură și Republica Moldova – temperaturi aproape caniculare încă în luna mai, tornade și alte fenomene meteo extreme. Iată de ce se impun măsuri urgente care să oprească acest proces.

Vedeți în infograficul Sputnik Moldova care sunt cele mai ”verzi” orașe din Moldova și câți metri pătrați de spații verzi îi revin în medie unui locuitor din țara noastră.

Fluxul de știri
0