Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezvăluiri: Detalii necunoscute din viața compozitorului Anatol Lupu

© Sputnik / Miroslav RotariAnatol Lupu
Anatol Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Este un compozitor celebru în showbizul moldovenesc, însă puțini sunt cei care îi cunosc istoria de viață. Vorbim despre Anatol Lupu – primul orchestrator de rap moldovenesc, care s-a născut în Belarus, iar până la vârsta de 19 ani a locuit acolo. În cadrul emisiunii "Probă la microSCOP", compozitorul a dezvăluit motivul pentru care a decis să se mute cu traiul la Chișinău.
Dezvăluiri: Detalii necunoscute din viața compozitorului Anatol Lupu

Pe când avea 19 ani, Anatol Lupu a fost încorporat în armată. Acolo și-a făcut cunoștință cu tineri din Republica Moldova, care în timp i-au devenit prieteni apropiați. Tot în timpul armatei, compozitorul a început să studieze limba moldovenească, care spune el că nu i se părea deloc ușoară.

La vârsta de 21 de ani, după ce a finisat serviciul militar, Anatol Lupu a decis să vină la Chișinău. De atunci, s-a îndrăgostit de Republica Moldova și a hotărât să rămână aici.

"Cea mai mare provocare pentru mine a fost să comunic în limba de stat. Cu timpul, mi-a reușit și acest lucru", a relatat compozitorul.

Anatol Lupu a reușit să-și construiască o carieră de succes în Republica Moldova și se mândrește cu faptul că are în palmares peste o sută de melodii înregistrate cu artiști autohtoni. Ion Suruceanu, Olga Ciolacu, Aura, Laurențiu Popescu, Lenuța Burghilă și Larisa Busuioc sunt doar câțiva dintre ei. Mai mult decât atât,  compozitorul a realizat și peste 300 de aranjamente, inclusiv pentru creațiile lui Eugen Doga și Gheorghe Mustea. Anatol Lupu a reușit să obțină multe premii la concursurile de specialitate și să activeze în calitate de regizor de sunet.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0