Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum deosebești un parfum original de unul contrafăcut?

© Sputnik / OsmatescoNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Abonare
Falsificarea produselor este o mare problemă la nivel mondial, cu milioane de bunuri contrafăcute și vândute în fiecare an. Se estimează ca 10 % din parfumurile aflate pe piața mondială sunt falsuri. Au exact același nume, etichetă, sticla, cutia fiind aproape identică și cu miros asemănător.
Cum deosebești un parfum original de unul contrafăcut?

Parfumurile contrafăcute pot fi cumpărate de pe stradă sau piețe, de la vânzători ambulanți, cu aproximativ 100 lei sau chiar mai puțin. Pentru acestea, se utilizează ingrediente de o calitate inferioară, periculoase, care pot cauza reacții alergice sau pot păta îmbrăcămintea. Parfumurile originale se găsesc în magazine autorizate, dar uneori există riscul ca produsele false să ajungă și pe rafturile marilor magazine.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", reprezentantul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Nicolae Olărașu, a explicat câteva lucruri care ar trebui verificate pentru a depista un parfum contrafăcut.

Astfel, înainte de a achiziționa un parfum atrageți o deosebită atenție la învelișul de celofan, cutie, etichetă, sticlă, înscrisurile de pe sticlă, capacul sticlei, codul de bare, culoarea parfumului, mirosul parfumului și prețul parfumului.

"Un aspect important este tubul de aspirare din interior, care trebuie să fie un pic încovoiat și să ajungă până la ultimul milimetru la fundul sticlei în colț. Dacă este prea scurt sau prea încovoiat, atunci cu siguranță avem un produs contrafăcut", a subliniat Nicolae Olărașu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0