Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Slusari: Judecătorii CC sunt pasibili de răspundere penală pentru deciziile luate

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Sliusari
Alexandru Sliusari - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Alexandru Sliusari a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova că judecătorii Curții Constituționale sunt pasibili de urmărirea penală după deciziile pe care le-au luat în zilele de 7-9 iunie.
Slusari: Judecătorii CC sunt pasibili de răspundere penală pentru deciziile luate

Alexandru Sliusari a precizat că Parlamentul prin intermediul Comisiei de anchetă va da o apreciere corectă asupra evenimentelor desfășurate la începutul lunii iunie. Deputatul spune că magistrații CC au acționat la comenzi politice și au emis decizii arbitrare.

"Dimisia mai puțin contează în această situație, se cere urmărirea penală a acestor șase judecători a Curții Constituționale, mai ales că există o bănuială rezonabilă  despre legătura acestor persoane cu liderul Partidului Democrat", a subliniat deputatul.

În această situație, declară Alexandru Slusari, judecătorii Înaltei Instanțe sunt pasibili de răspundere penală.

"Eu nu văd cum acești judecători ar putea scăpa de urmărirea penală pentru faptul că au lucrat în acele zile ca o imprimantă și au emis patru decizii în două zile fără ca să fie invitate părțile în instanță. Este evident că a fost o decizie premeditată, luată cu rea intenție. Este o decizie ilegală și judecătorii riscă un dosar penal", a punctat Slusari.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0