Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai mulți deputați nu au depus declarația de avere: Iată ce riscă

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaMonede, bancnote, avere
Monede, bancnote, avere - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți foști și actuali deputați nu au declarat ce bunuri dețin. În acest context au fost inițiate verificări de ANI.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Autoritatea Națională de Integritate a stabilit că șase foști și trei actuali deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova nu şi-au depus declaraţiile de avere şi interese personale. Alţi cinci foști deputaţi şi doi deputaţi din actualul Parlament au depus declaraţiile de avere şi interese personale tardiv.

Забор у Парламента РМ  - Sputnik Moldova
Politică
Cine sunt cei 101 deputați din Parlamentul de legislatura a X-a

Drept urmare, conform prevederilor legale, în privinţa foștilor şi actualilor deputaţi care nu şi-au depus declaraţiile de avere şi interese personale sau au depus cu întârziere, ANI a demarat procedura de control al averii şi intereselor personale.

Totodată, în privinţa acestora, ANI a iniţiat cauze contravenţionale în conformitate cu articolul 3302 din Codul Contravenţional. ANI precizează că subiecţii declarării vizaţi urmează să fie notificaţi conform procedurii despre depunerea declaraţiei de avere şi interese personale, iniţierea procedurii de control și iniţierea cauzelor contravenţionale.

Verificările respective au fost efectuate în baza Dispoziţiei Preşedintelui ANI din 21 mai 2019, care prevede controlul declaraţiilor de avere şi interese personale depuse de către subiecţii declarării pentru anul 2018 (deputaţi, miniştri, judecători, procurori, etc).

Cu mai multe detalii în privința rezultatelor înregistrate, ANI va reveni după finalizarea verificărilor.

Fluxul de știri
0