Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Concert la Chișinău, de Ziua Europeană a Muzicii

© Sputnik / Miroslav RotariTeatrul de Păpuși „Licurici”
Teatrul de Păpuși „Licurici” - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul concertului vor evolua mai mulți interpreți, care vor reprezenta diverse genuri muzicale, de la populară și clasică, la cele moderne.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Direcția Cultură a primăriei Capitalei organizează vineri, la Teatrul de Păpuși „Licurici”, un spectacol muzical consacrat Zilei Europene a Muzicii.

„Spectatorii vor avea posibilitatea să se delecteze cu diverse genuri muzicale”, a comunicat administrația locală.

Фестиваль классической музыки в Бутученах DescOPERA - Sputnik Moldova
Festivalul de Muzică Clasică în aer liber DescOPERĂ revine cu o nouă ediţie

În scenă vor evolua orchestra municipală de muzică populară condusă de frații Advahov, ansamblul etnofolcloric „Plăieșii”, trupa „Megapolis”, precum și interpreții Roxana, Serj Kuzenkoff, Carolina Gorun și alții.

Concertul începe la ora 14.00.

Sărbătoarea Muzicii (Fête de la Musique) reprezintă un eveniment musical anual care are un caracter social și se desfășoară în toată lumea pe 21 iunie, în ziua solstițiului de vară. Manifestarea a fost organizată pentru prima oară în anul 1982, în Franța. Cu timpul, sărbătoarea a luat amploare, devenind un eveniment artistic internațional important. La ora actuală, în 700 de orașe din 120 de țări au loc concerte live în cadrul Sărbătorii Muzicii.

Fluxul de știri
0