Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție mare: Arșiță cumplită la sfârșit de săptămână - Cu 7 grade peste normă

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Până la 23 iunie, în Republica Moldova este în vigoare Codul Galben de caniculă, cu valori termice maxime de 33.. 34 de grade Celsius.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. „În ultimii 10 ani, valorile termice sunt permanent mai ridicate decât cele normale. Respectiv, dacă temperatura medie ar trebui să fie între 18 și 20 de grade Celsius, la noi este cu 5-7 grade peste normă”, a declarat pentru Sputnik șeful Centrului Prognoze Meteo, Ghenadie Roșca.

Pentru sâmbătă și duminică, meteorologii anunță vreme cu instabilitate atmosferică, cu ploi către seară. Ploi sunt posibile mai ales în nordul Republicii Moldova. Maximele termice vor atinge +33 de grade pe parcursul zilei și 21 de grade pe parcursul nopții.

„Ne așteptăm ca în a doua jumătate a zilei, izolat, să avem ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice. Pe alocuri nu este exclus să avem și unele intensificări ale vântului, cu rafale de până la 15-18 metri pe secundă.

Pe timp de noapte, ne așteptăm ca valorile termice să fie cuprinse între 16 și 21 de grade Celsius, iar pe timp de zi - între 30 și 33 de grade Celsius pentru sâmbătă și între 28-33 de grade pentru duminică”, a precizat Ghenadie Roșca.

Fluxul de știri
0