Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se prăbușește podul de la Budești - Iată ce spune un inspector de drumuri

Abonare
Podul din localitatea Budești are fisuri și vibrează puternic în timpul circulației. Ce măsuri întreprind autoritățile?

Un internaut a atenționat șoferii să evite podul din localitatea Budești, deoarece are numeroase fisuri și vibrează puternic atunci când mijloacele de transport se deplasează pe acesta. Echipa Sputnik Moldova a mers la fața locului pentru a vedea în ce stare este construcția. Mai mulți muncitori desfășurau lucrări de reparație pe un singur sens.

”Sunt reabilitate fisurile și stratul de bază al podului, deoarece mașinile de mare tonaj distrug construcția. În general vorbind, podurile din țara noastră sunt în stare deplorabilă. Autoritățile trebuie să acorde mai multă atenție stării podurilor”, ne-a relatat inspectorul tehnic Vladimir Costea.

Potrivit acestuia, podul din localitatea Budești trebuie fortificat în întregime.

”Putem merge în siguranță pe aici. Acum stopăm deteriorarea construcției. În decursul anului, podul va fi reabilitat în întregime”, a precizat Vladimir Costea.

În prezent, toate mașinile, inclusiv cele de mare tonaj, circulă pe pod pe un singur sens. Din cauza lucrărilor și circulației aglomerate, partea de mijloc a construcției vibrează puternic.

Autor: Maria Dimineț

 

Fluxul de știri
0