Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii în cazul tânărului omorât la piscină în Hâncești: Ce a decis instanța

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fostul şef al Serviciului Poliţie Criminală al Inspectoratului de Poliţie din Hânceşti a fost găsit vinovat în cazul omorului tânărului din Hâncești care s-a scăldat într-o piscină fără că ceară permisiunea administrației zonei de agrement.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Fostul şef al Serviciului Poliţie Criminală al Inspectoratului de Poliţie din Hânceşti a fost recunoscut culpabil de depăşirea atribuţiilor de serviciu, însoţită de aplicarea armei de foc şi omorului intenţionat al unui tânăr. Prin cumul parţial al pedepselor, instanţa i-a stabilit acestuia o pedeapsă definitivă de 12 ani şi 6 luni de închisoare, cu privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii timp de 7 ani. De asemenea, acesta a fost obligat să achite în contul succesorilor părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 320 de mii de lei.

Abuz sexual - Sputnik Moldova
Societate
Crimă oribilă: Minoră răpită și violată la Hâncești - Detalii

Procesul penal în privinţa proprietarului complexului de agrement în care s-a produs tragedia şi care fusese acuzat de complicitate la crimă, a fost încetat de magistraţi.

Potrivit probatoriului, cazul a avut loc în noaptea spre 21 iunie 2018, când trei tineri au decis să se răcorească în piscina complexului, în afara orelor de program şi fără a cere permisiunea administraţiei centrului de agrement.

Proprietarul i-ar fi cerut respectivului poliţist să-l ajute să depisteze şi să-i pedepsească pe cei care intră pe teritoriul bazei de odihnă în afara programului şi provoacă pagube. Drept urmare, în lipsa unor temeiuri şi împuterniciri legale, în lipsa înregistrării unei sesizări privind comiterea unei infracţiuni, cei doi au organizat o „ambuscadă” la piscina respectivă, cu folosirea armelor din dotare de model „Makarov” şi „Glock-17 PHC 765”.

Procurorii au constatat că armele au fost folosite chiar dacă nu exista un pericol iminent pentru securitatea celor doi, întrucât nicio persoană aflată pe teritoriul localului nu era înarmată ca să prezinte pericol. Astfel, unul dintre cei trei tineri care se scăldau în acea noapte în piscină a fost grav rănit, decedând la scurt timp.

În aceiaşi zi, poliţistul şi proprietarul centrului de agrement au fost reţinuţi. Procurorii vor contesta sentinţa, cu solicitarea agravării pedepsei pentru fostul poliţist, dar şi condamnarea proprietarului complexului de agrement.

Fluxul de știri
0