Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputat: Din culisele Comisiei de anchetă privind tentativa "puciului anticonstituțional"

© Sputnik / OsmatescoGrigore Novac
Grigore Novac - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul socialist Grigore Novac a vorbit despre acțiunile pe care le va întreprinde Comisia de anchetă "privind tentativa puciului anticonstituțional al PD" și despre metodele utilizate pentru acumularea informațiilor cu privire la evenimentele din 7-9 iunie.
Deputat: Din culisele Comisiei de anchetă privind tentativa "puciului anticonstituțional"

Deputatul a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova că deși există o înțelegere între membrii Comisiei de anchetă de a nu divulga anumite informații la această etapă, Comisia este pusă în situația să obțină informații din mai multe surse.

"Noi am avut o înțelegere cu colegii care fac parte din această comisie ca, cel puțin, la această etapă, pe perioada când vom face aceste investigații, vom evita ca să dăm mai multe date pentru a nu face mai dificilă activitatea noastră. Avem informații că PD-ul face tot posibilul ca să șteargă urmele", a spus Novac.

Totodată, deputatul a menționat că la ora actuală există informații că unele instituții ale statutului rămân a fi încă controlate de exponenții Partidului Democrat.

"Tentaculele PD-ului încă mai sunt prin foarte multe instituții ale statului, de jure, puterea a fost transmisă noii puteri de la Chișinău, de facto, încă mai există focare de rezistență, de loialitate a fostului partid de guvernământ", a subliniat deputatul.

Grigore Novac a mai spus că membrii Comisiei de anchetă sunt în așteptarea unor materiale probatorii obținute inclusiv din partea unor cetățeni, care în acele zile au reflectat prin rețelele de socializare evenimentele respective.

"Am privit cu toții în acele zile că la unele instituții ale statului s-au ars documente. Cei care au materiale foto, video, care ar putea veni în ajutorul acestei comisii de anchetă să ne furnizeze aceste informații. Unica condiție este ca acestea să nu fie făcute publice imediat. Ne propunem la prima etapă ca ele să fie furnizate către comisei pe diferite suporturi pentru buna desfășurare a anchetei și, în acest sens, am ruga ca toți cetățenii să fie receptivi", a conchis Novac.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0