Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum se simt democrații în opoziție - Declarația sinceră a lui Sergiu Sârbu

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Sârbu
Sergiu Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
După o săptămână de dualitate de putere în Republica Moldova, democrații au cedat în fața noului Guvern condus de Maia Sandu.
Cum se simt democrații în opoziție. Declarația sinceră a lui Sergiu Sârbu

Deși inițial optau pentru a rămâne la putere, democrații au anunțat în data de 14 iunie că se retrag de la guvernare și vor fi în opoziție cu noii guvernanți.

Întrebat cum se simte Partidul Democrat în opoziție, după câțiva ani de guvernare, deputatul democrat Sergiu Sârbu a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova că atât el, cât și colegii săi de partid se simt confortabil în Parlament, chiar dacă nu se află la conducere.

”Eu mă simt foarte bine în opoziție pentru că pot critica, acuza, contesta și vreau să îi spun noii alianțe că voi contesta orice abuz din partea noii guvernări. Eu am mai fost în această poziție, am experiență, de aceea nu văd o problemă să mă aflu în opoziție. Sunt liber în deciziile mele”, spune Sârbu.

Amintim că la 14 iunie, Partidul Democrat din Moldova a anunțat că pleacă de la guvernare, inclusiv prin retragerea tuturor miniștrilor din Guvern și prin deblocarea instituțiilor de stat.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0