Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul lui Nicolae Popescu pentru toți ambasadorii Moldovei - Video

© Photo : Facebook / Dodon IgorНику Попеску
Нику Попеску - Sputnik Moldova
Abonare
Iată ce mesaj le-a transmis ministrul de Externe al Moldovei tuturor ambadorilor după ce s-a întâlnit cu moldovenii din diasporă la Washington.

CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Ministrul moldovean de Externe, Nicolae Popescu, se află într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Oficialul a avut o întâlnirea cu membrii din diaspora, la Ambasada Republicii Moldova din Washington.

Popescu a constatat că existența unor ”relațiile complicate dintre ambasadă și o majoritate a membrilor diasporei”. Iată ce mesaj le-a transmis tuturor ambasadorilor.

”Nu am fost foarte fericit să constat relațiile complicate dintre ambasadă și o majoritate a membrilor diasporei și, tocmai de aceea, revin cu mesajul meu către toții diplomații Republicii Moldova de peste hotare: dumneavoastră nu serviți un ministru, un guvern sau un partid, a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a precizat că funcțiile cheie ale tuturor ambasadorilor și ambasadelor este să fie în serviciul diasporei.

Popescu a mai precizat că ”fără relații excelente cu diaspora nici Ambasada nu își va putea face bine lucrul”, subliniind că trebuie să luptăm cu corupția și să fie îmbunătățit mediul investițional pentru ca ”toți oamenii noștri din diasporă să poată reveni sau investi în Republica Moldova”.

Precizăm că aceasta este prima vizită oficială a noului ministru de Externe, care a fost planificată încă de la învestirea guvernului Maia Sandu. Popescu și-a motivat decizia de a merge în Statele Unite ale Americii, prin faptul că SUA este ”unul dintre cei mai importanți parteneri strategici de dezvoltare ai țării noastre.

Fluxul de știri
0