Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sandu denunță practicile lui Filip: Iată ce făceau oamenii când el trecea pe coridor

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Maia Sandu a venit cu un și dezvăluiri din practicile instaurate la guvern de fost premier Pavel Filip. Potrivit liderului PAS, când fostul premier trecea pe coridoarele Guvernului, nimeni dintre funcționarii Cancelariei nu avea dreptul să treacă pe alături.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Premierul Maia Sandu, care a participat în această seară la o emisiune la un post de televiziune, a fost solicitată să se pronunțe asupra situației din Executiv. Ea a spus că a fost mirată să constate că oamenii nu ieșeau din birouri atunci când trecea premierul pe coridor.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu a făcut astăzi ceea ce nu a mai făcut nici un premier de până acum – Foto

"Primul lucru pe care l-am observat și pe care vreau să-l împărtășesc este că atunci când am pășit la etajul cinci (acolo unde se află biroul prim-ministrului – n.n.) nu am văzut oameni. Și m-a mirat pentru că eu am mai lucrat în Casa Guvernului și atunci, chiar dacă nu erau covoare așa scumpe și tot felul de minuni, acolo mișunau oameni pe acele coridoare. Acum am fost surprinsă. Am discutat astăzi cu colegii de la Cancelarie și i-am întrebat unde au dispărut oamenii. Se pare că au fost niște reguli scrise sau nescrise că atunci când prim-ministrul merge pe coridor să nu mai fie nimeni să-l împiedice. Asta a fost o chestie care m-a șocat și noi le-am spus tuturor de la Cancelarie că noi ne dorim viață la toate etajele din Casa Guvernului", a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai fost întrebată cum conlucrează cu funcționarii din Casa Guvernului. Ea a spus că sunt unii care răspund comenzilor lui Vladimir Plahotniuc și sabotează activitatea noii puteri.

"Sunt oameni care salută venirea noastră și care ne spun că demult au așteptat să se elibereze de povara acelui regim, să știe că vor lucra în conformitate cu legea, că nu le va cere nimeni să facă lucruri ilegale sau amorale. Și sunt și oameni care încearcă să obstrucționeze activitatea Guvernului și vorbim, în special, de anumiți conducători de instituții strâns legați de regimul Plahotniuc, care în continuare primesc indicații și încearcă să continue practicile corupte, abuzurile din trecut", a declarat noul premier de la Chișinău.  

Fluxul de știri
0