Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai mulţi tineri din ţară au fost premiaţi pentru idei de business în diverse domenii

© Sputnik / Miroslav RotariSofia Șuleanschi
Sofia Șuleanschi - Sputnik Moldova
Abonare
16 absolvenți ai instituțiilor de învățământ profesional tehnic din țară au participat la cea de-a VI-a ediție a concursului "Cel mai bun plan de afaceri", organizat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.
Mai mulţi tineri din ţară au fost premiaţi pentru idei de business în diverse domenii

În acest an, Premiul Mare i-a revenit absolventei de la Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, Ecaterina Ceban, care își propune să lanseze postul de radio "Radio Lumea Copiilor". Locul I a fost câștigat de Victoria Petcova pentru proiectul "Atelier de coasere a iei și cămășii stilizate". Locul II i-a revenit Valeriei Vataman, care a prezentat planul de afaceri intitulat "Producerea marmeladei în sortiment", iar pe locul III s-a clasat Daniela Boreț, pentru ideea originală de producere a biscuiților personalizați.

Potrivit directorului CEDA, Sofia Șuleanschi, scopul acestui concurs este de a promova spiritul antreprenorial în rândul elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic, prin aprecierea celor mai bune planuri de afaceri elaborate de elevi în cadrul disciplinei "Bazele Antreprenorialului".   

"Tinerii trebuie să fie pregătiți și să fie ajutați să se încadreze cât mai repede în câmpul muncii. În cadrul acestui concurs, aceștia își demonstrează capacitățile antreprenoriale, abilitățile de convingere și gândire critică", a menționat Sofia Șuleanschi.

Pentru premierea câștigătorilor, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a alocat suma de 15.000 de lei, repartizată astfel: Locul I – 7000 de lei, Locul II – 5000 de lei, Locul III – 3000 de lei. De asemenea, toți finaliștii au primit diplome și premii din partea partenerilor, urmând să beneficieze de suport în implementarea ideilor de afaceri.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0