Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În febra pregătirilor pentru "Slaveanskii Bazar": Ce surprize pregătesc organizatorii

© Sputnik / Miroslav RotariConstantin Moscovici
Constantin Moscovici - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 6-16 iulie 2019, va avea loc Concursul Internaţional "Slaveanskii Bazar", ediţia a XXVIII-a, desfășurat tradițional la Vitebsk, Belarus. În acest an, Republica Moldova va fi reprezentată la categoria maturi de către interpreta Lidia Isac, iar la categoria copiii de către talentata Anastasia Barbă.
În febra pregătirilor pentru "Slaveanskii Bazar": Ce surprize pregătește Concursul

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", renumitul naist moldovean Constantin Moscovici, care de 20 de ani este și reprezentantul oficial al Festivalului Internațional "Slaveanskii Bazar" în Republica Moldova și România, a dezvăluit că acest concurs joacă un rol foarte important în cariera muzicală a tinerilor interpreți, întrucât, competențele și abilitățile acestora sunt evaluate de către un juriu profesionist, iar participarea la acest renumit concurs le poate deschide multe uși.

"Cerințele festivalului sunt destul de stricte. În fiecare an, concurenții din diferite țări vin tot mai pregătiți. Este un festival foarte frumos, unde fiecare participant își demonstrează calitățile vocale și artistice", a spus Constantin Moscovici.

Prima zi a Concursului Internaţional "Slaveanskii Bazar" va culmina cu un concert grandios. La deschiderea oficială va fi prezent președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, și alți invitați de onoare din diferită țări.

În cadrul evenimentului, renumitul naist moldovean Constantin Moscovici va prezenta o melodie de suflet într-un duet de excepție cu faimoasa interpretă Tamara Gverdtsiteli. La deschidere va participa și trupa DoReDos, care a ocupat locul zece la prestigiosul concurs Eurovision 2018.

Amintim că, în anul precedent, artistul moldovean Marcel Roșca a fost marele câștigător și deținătorul "Grand Prix" a Concursului Internațional "Slaveanskii Bazar". În acest an, interpretul va face parte din echipa de juriu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0