Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Blocul prăbușit la Otaci: Guvernul se convoacă pentru a evalua situația

© Photo : DSEВ Атаках рухнула часть девятиэтажного дома
В Атаках рухнула часть девятиэтажного дома - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe ordinea de zi a Guvernului se află chestiunea cu privire la măsurile ce se impun în urma prăbușirii scării unui bloc de locuit cu 9 etaje din orașul Otaci.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Premierul Maia Sandu a anunțat că, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, vor fi discutate măsurile ce se impun în urma prăbușirii scării unui bloc de locuit cu 9 etaje din orașul Otaci.

Șeful Executivului a menționat că urmează a fi inițiată o investigație pentru a afla motivele producerii acestui incident.

”În ședința Guvernului, vom discuta despre modalitățile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit și au rămas fără locuințe și vom iniția o investigație a accidentului produs”, a declarat premierul.

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Mihail Harabagiu, a declarat în această dimineață, la Otaci, că cel mai probabil scara blocului s-a prăbușit din cauza construcției proaste.  

В Атаках рухнула часть девятиэтажного дома - Sputnik Moldova
Societate
Cauza prăbușirii blocului de la Otaci: Declarația salvatorilor - Video

”Cauza nu o cunoaștem. Specialiștii în construcții urmează să efectueze o investigație și ne vor anunța. Dar este sigur că nu a fost o explozie de gaze sau muniții. Cel mai probabil este vorba despre calitatea în construcții”, a declarat Harabagiu.

La Otaci se află acum și președintele țării, Igor Dodon, care s-a deplasat într-o vizită de urgență în zona sinistrată.  Președintele a discutat cu sinistrații și i-a anunțat că a vorbit în această dimineață cu premierul Maia Sandu despre posibilitățile de a le oferi un loc de trai oamenilor care au rămas fără locuință.

Președintele a vorbit cu șeful IGSU că este nevoie urgentă de a efectua o evaluare a tuturor caselor care se află sub riscul de a se prăbuși.

”Administrațiile publice locale urmează să prezinte lista cu blocurile care trebuie inspectate. În primul rând vor fi evaluate obiectivele de menire socială: grădinițele, școlile, spitalele”, a declarat Harabagiu.

Șeful IGSU a mai anunțat că acest bloc va fi demolat, iar până atunci accesul în el este strict interzis.

În această dimineață, la Otaci, a avut loc şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale.

Fluxul de știri
0