Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce cred democrații despre constituirea Comisiei parlamentare de anchetă

© Sputnik / OsmatescoSergiu Sârbu
Sergiu Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a lansat critici dure la intenția Parlamentului de a constitui o Comisie parlamentară de anchetă privind elucidarea evenimentelor din 7-9 iunie.
Ce cred democrații despre constituirea Comisiei parlamentare de anchetă

Democrații s-au arătat nedumeriți de crearea unei asemenea comisii și au refuzat să-și delege deputați în componența ei. Deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu a declarat în cadrul unui interviu pentru Radio Sputnik Moldova că prin constituirea acestei Comisii de anchetă se dorește, de fapt, o execuție publică și o răfuială cu PD.

"Parlamentul nu are niciun drept să intervină în procedura de urmărire penală. Această hotărâre a fost votată cu sfidarea Constituției și principiilor unui stat democratic de drept. Evident că este o răfuială clasică cu un partid puternic, o execuție publică care nu are nimic în comun cu democrația", a spus deputatul Sîrbu.

Pe 19 iunie, Parlamentul a creat Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa "puciului anticonstituțional" al Partidului Democrat, realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

Înainte de a fi votați în calitate de membri ai comisiei, fiecare deputat a confirmat pe propria răspundere lipsa conflictului de interese. Comisia parlamentară de anchetă va include în investigațiile sale toate instituțiile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, în termen de 60 de zile, un raport.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0