Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată unde s-au ascuns autorii omorului din Nisporeni: A intervenit "Fulger" – Video

© Sputnik / Miroslav RotariЧерный берет
Черный берет  - Sputnik Moldova
Abonare
Patru bărbați care au fost implicați, alături de un tânăr deja reținut de poliție, în asasinarea unui bărbat de 39 de ani, au fost reținuți de mascații Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială ”Fulger”. Cei patru erau înarmați până-n dinți.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și Direcției Generale Urmărire Penală au documentat, sub conducerea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, activitățile ilegale ale mai multor persoane implicate în comiterea infracțiunii de omor și huliganism.

Acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație au fost efectuate în cadrul a două  cauze penale, care vizează omorul unui bărbat de 39 de ani, din Nisporeni, comis pe 25 mai 2019, ca urmare a unor acțiuni huliganice a unui grup de persoane cu folosirea de către aceștia a armelor de foc.

Imediat după comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut un bărbat de 24 de ani, domiciliat în aceiași localitate, de la acesta fiind ridicată arma din care au fost efectuate împușcăturile în direcția victimei.

În cadrul acțiunilor întreprinse, s-a stabilit implicarea la comiterea infracțiunii a altor patru persoane, cu vârstele cuprinse între 21 și 38 de ani, care s-au ascuns în municipiul Chișinău ca să nu fie cercetați penal.

La 18 iunie, cele patru  persoane au fost localizați în municipiul Chișinău, unde cu suportul angajaților Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială ”Fulger” au fost reținuți.

În cadrul acțiunilor de reținere și percheziție la aceste persoane au fost depistate și ridicate mai multe arme și muniții, legalitatea deținerii cărora la moment este verificată.

Acțiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigații pe aceste cauze penale continuă, iar dacă va fi demonstrată vinovăția pentru săvârșirea infracțiunii de omor, suspecții  riscă  închisoare până la 20 de ani sau detenție pe viață, iar pentru săvârșirea huliganismului agravat, riscă închisoare până la 7 ani.

Fluxul de știri
0