Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii au actualizat prognoza: Vine iarăși potopul peste noi

CC0 / Pixabay / feuerpelz / Наводнение
Наводнение - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cu puțin timp în urmă, meteorologii au emis iarăși două avertizări cod galben de condiții meteo complicate, după ce ploile de ieri și din astă noapte au făcut ravagii în țară.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă pentru ziua de astăzi.

Последствия ливня - Sputnik Moldova
Societate
Mașini sub ape, case și drumuri distruse: Acesta este bilanțul tragic în urma averselor

Începând cu ora 13:00 și până la miezul nopții, în toată țara se prevăd descărcări electrice, izolat averse (15-45 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Totodată, în contextul precipitațiilor puternice care au fost prognozate, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare hidrologică de subinundații locale.

Astfel, Centrul Hidrologic avertizează că este posibilă creșterea locală a nivelului apei în râurile mici cu 0.5-1.0 m și formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de subinundații locale.

Administrația Publică Locală, agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenţie la starea barajelor, podurilor căilor de evacuare a apei.

© Photo : SHSAvertizare Meteorologică
Meteorologii au actualizat prognoza: Vine iarăși potopul peste noi - Sputnik Moldova
Avertizare Meteorologică
Fluxul de știri
0