Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Îngrozitor: Un bloc de nouă etaje s-a prăbuşit la Otaci - Video

© Photo : Facebook / Dodon IgorВ Атаках рухнула часть девятиэтажного дома
В Атаках рухнула часть девятиэтажного дома - Sputnik Moldova
Abonare
Situaţie gravă la Otaci – este convocată de urgenţă Comisia pentru Situaţii Excepţionale.

CHIŞINĂU, 19 iun – Sputnik. O parte a unui bloc de nouă etaje s-a prăbuşit în această seară la Otaci. Despre nenorocire a comunicat pe pagina sa de Facebook preşedintele ţării Igor Dodon.

Şeful statului a spus că este convocată de urgenţă Comisia pentru Situaţii Excepţionale.

Dodon precizează că, datorită reacţiei prompte, oamenii au fost evacuaţi operativ. Nu au fost înregistrate victime.

Toate serviciile raionale de profil au fost alertate.

Preşedintele a promis că toţi cei care au rămas fără acoperiş de-asupra capului, vor fi ajutaţi.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, aproximativ la ora 21:20 s-a produs prăbușirea construcției scării unui bloc de locuinţe, de la etajul nouă până la etajul întâi. Blocul prăbuşit se situează pe strada Prieteniei nr.153 din Otaci. Conform datelor preliminare, nu sunt înregistrate victime.

Angajații IGSU au evacuat astăzi, ora 18:00, 46 de oameni, inclusiv 11 copii din blocul avariat, reușind prevenirea unei tragedii. La fața locului pentru gestionarea situației, dar și a operațiunii de intervenție se află conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu.

Echipele de salvatori și pompieri au mers în recunoaștere, pentru a stabili exact dacă nu sunt persoane sub dărâmături. Angajații Inspectoratului de Poliție au încercuit zona de risc pentru a securiza cetățenii. La fața locului este convocată Comisia pentru Situații Excepționale, mai precizează IGSU.

Fluxul de știri
0