Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nava sub pavilion moldovenesc ce transporta droguri: Explicațiile Agenției Navale

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaVapor eșuat
Vapor eșuat - Sputnik Moldova
Abonare
Nava sub pavilion moldovenesc ce transporta hașiș și echipajul acesteia se află în arestul autorităților spaniole. Agenția Navală a Republicii Moldova a venit cu precizări.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik, E.L. Nava comercială „ELG” va fi exclusă din Registrul de Stat al Navelor, a anunțat Agenția Navală a Republicii Moldova. Decizia a fost luată după ce autoritățile spaniole au depistat o cantitate de aproximativ 10 tone de substanțe narcotice (hașiș) la bordul respectivei nave sub pavilion moldovenesc.

Nava și echipajul se află acum în arest în portul Cartagena, Spania.

Republica Moldova nu riscă nicio sancțiune pe plan international, deoarece statul-pavilion nu poartă nicio responsabilitate pentru activitatea comercială a armatorilor navelor, precizează Agenția Navală.

„Astfel de infracțiuni nu depind de pavilionul navei, ci sunt comise de echipajul navei și, în mare parte, fără ca armatorul sau proprietarul să fie la curent cu aceste activități ilegale”, explică autoritatea navală a Republicii Moldova.

Captura de droguri - Sputnik Moldova
Societate
Navă sub pavilion moldovenesc, cu 10 tone de hașiș la bord, reținută în Spania - Video

Nava a fost capturată în timp ce se afla în marș din portul Oran (Algeria), în rezultatul unei operațiuni comune a autorităților antidrog din mai multe state (Spania, Italia, Franța, Turcia), cu suportul informațional al organelor de forță din Republica Moldova și Agenției Navale a Republicii Moldova.

Nava comercială „ELG”, cu anul de construcție 1983, este o navă de tip general cargo, având o lungime de 79,02 metri și o lățime de 9,96 metri.

În prezent, sub pavilionul Republicii Moldova navighează 300 de nave, dintre care 120 maritime. În ultimii ani, peste 160 de vase maritime au fost radiate din Registrul de stat al navelor, pentru diverse încălcări, a precizat pentru presă șeful Căpităniei Portului Giurgiuleşti, Victor Andruşca.

Fluxul de știri
0