Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Luigi Savoia a renunțat la Italia pentru a se stabili în Republica Moldova - Află motivul

© Sputnik / Miroslav RotariLuigi Savoia
Luigi Savoia - Sputnik Moldova
Abonare
Italianul care a fost mereu atras de țările estice are mai bine de 9 ani trăiți în Chișinău și dorește cât de curând să obțină cetățenia Republicii Moldova. Fondator al unei reviste sociale, dar și organizator-promotor al mai multor evenimente culturale, el consideră că țara noastră are un potențial uriaș care deocamdată nu a fost exploatat.
Luigi Savoia a renunțat la Italia pentru a se stabili în Republica Moldova. Află motivul!

Luigi Savoia, inițiatorul mai multor proiecte moldo-italiene susține că reprezentanții comunității italiene, formată din circa 1500 de persoane, este foarte activă și își leagă mari speranțe de viitorul Republicii Moldova. Invitatul emisiunii Sputnik Matinal, originar din orașul Crotone, regiunea Calabria (Italia), a decis să se stabilească în Republica Moldova în anul 2011. La moment, el depune efort pentru a promova patrimoniul cultural moldovenesc și pentru a atrage cât mai mulți turiști în țara noastră.

"Sunt convins că dacă împreună vom depune efort, am putea face cunoscută Moldova în întreaga lume și, în mod special, în Italia. Credeam că sunt unicul italian originar din Crotone stabilit aici. Am aflat cu stupoare că mai este un conațional de-al meu care locuiește de mai mulți ani în raionul Cantemir. Comunitatea italiană devine tot mai mare, ceea ce demonstrează că nu doar eu văd anumite perspective. Ceea ce m-a determinat să vin aici sunt originile mele, dar și faptul că pot fi util pentru dezvoltarea unor relații bilaterale moldo-italiene" susține Savoia.

Antreprenorul italian consideră că moldovenilor pe alocuri le lipsește spiritul de asociere și de inițiere a afacerilor.

"Moldova are foarte multe locuri turistice care merită promovate. Este nevoie de încredere, dar și de o instituție de stat care să stimuleze dezvoltarea turismului și în mod special al celui rural. La moment doar anumite grupulețe de oameni încearcă desinestătător să intreprindă ceva. Consider că doar printr-o asociere masivă putem contribui cu toții la promovarea țării. Moldova, o țară mică care merită să aibă un viitor frumos" a conchis Luigi Savoia. 

Mai multe detalii află în materialul audio.

Fluxul de știri
0