Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări importante la Vamă: Iată cum veți putea achita taxele

© Photo : Serviciul VamalТаможенная служба
Таможенная служба - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Vamal vine cu o premieră - toate taxele vamale vor putea fi achitate în curând și online sau la terminalele cash-in.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Serviciul Vamal introduce, în premieră, opțiunea de achitare a drepturilor de import-export inclusiv prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice MPay, anunță instituția printr-un comunicat.

TIR-uri - Sputnik Moldova
Societate
Serviciul Vamal pregătește noi reguli: Cum va trece transportul prin vamă

Astfel, atât persoanele fizice, cât și cele juridice, indiferent de cetățenie, vor putea achita taxele vamale cu orice instrument de plată accesibil, cum ar fi internet-banking, card bancar sau numerar. În cazul opțiunii de achitare prin card bancar sau numerar, plătitorii vor putea folosi terminalele cash-in.

În același timp, în scopul diversificării modalităților de achitare, Serviciul Vamal a venit cu inițiativa instalării unor calculatoare în posturile vamale, prin intermediul cărora va putea fi accesat sistemul internet-banking.

Totodată, beneficiarilor li se oferă două opțiuni de achitare: în avans sau în momentul vămuirii.

Potrivit Serviciului Vamal, scopul acestei inițiative a fost de a furniza contribuabililor mecanisme de plată comode și de a spori accesibilitatea serviciilor prestate. Totodată, noile opțiuni  vor exclude necesitatea deplasării la ghișeele băncilor, evitându-se astfel și cozile.

Fluxul de știri
0