Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia: Reacția Kremlinului față de sporirea prezenței militare a Statelor Unite în Polonia

© Sputnik / Владимир Федоренко / Trecere la banca de fotografiiConstantin Kosaciov
Constantin Kosaciov - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Rusia va reacționa la sporirea prezenței militare a SUA în Polonia prin măsuri cu caracter militar, a declarat președintele comisiei Consiliului Federației pentru afacerile internaționale, Constantin Kosaciov.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Președintele comisiei Consiliului Federației pentru afacerile internaționale, Constantin Kosaciov, a declarat că sporirea prezenței militare a SUA în Estul Poloniei reprezintă o încălcare a Actului Fondator NATO-Rusia, față de care Rusia va avea o reacție „cu caracter militar”.

MAE al Federației Ruse - Sputnik Moldova
Politică
Amplasarea avioanelor fără pilot ale SUA în Polonia: Reacția MAE al Rusiei

Ministrul Apărării al Poloniei, Mariusz Błaszczak, a declarat că este foarte importantă consolidarea flancului estic al NATO, prin urmare, flancul de Est al Poloniei, pentru “a descurajarea unui potențial inamic”. Potrivit lui, în cadrul acestei consolidări vor fi desfășurate trupe ale SUA în șase puncte, în special la frontiera de Est a Poloniei.

„E o încălcare a Actului Fondator NATO – Rusia”, a declarat Kosachev la postul de televiziune „Rossia 24”.

Potrivit lui, Rusia va răspunde la aceste acțiuni prin măsuri de ordin militar.

„Va urma o reacție a Rusiei de natură militară”, a subliniat senatorul.

Președintele comisiei a menționat că pretinsa amenințare din partea Rusiei este utilizată de Occident drept pretext pentru sporirea prezenței militare în Europa de Est.

“Nu există nicio amenințare din partea Rusiei, însă în Occident se alimentează ideile existenței unei astfel de pericol”, a constatat Kosaciov.

Fluxul de știri
0