Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Risc sporit de intoxicații alimentare pe timp de caniculă: Recomandările specialiștilor

© Sputnik / Miroslav RotariSerghei Lelic
Serghei Lelic - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii avertizează asupra riscului de intoxicații alimentare în perioada în care temperaturile depășesc 30 de grade Celsius. Pentru a ne proteja sănătatea, președintele Centrului Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor din Moldova, Serghei Lelic, recomandă un şir de măsuri.
Risc sporit de intoxicații alimentare pe timp de caniculă: Recomandările specialiștilor

Temperaturile ridicate favorizează dezvoltarea microorganismelor în produsele alimentare, mai cu seamă în cele de origine animală. În special, trebuie să atragem o atenție sporită atunci când achiziționăm produse lactate, carne și pește.

"Unele persoane își comercializează marfa în soare, în praf și astfel pun în pericol viața și sănătatea consumatorilor. Cu regret, nici oamenii care achiziționează aceste produse nu se axează pe calitate, ci se orientează după prețul mărfii, care este mai avantajos pentru ei", a subliniat Serghei Lelic.

Specialiștii recomandă să evităm comerțul stradal și să procurăm produsele alimentare din spații sau unități autorizate sanitar-veterinar. Trebuie să atragem o atenție deosebită la condițiile de păstrare a mărfii, data fabricării, termenul de valabilitate și numele producătorului.

De menționat că autoritățile municipale au aprobat un plan de acțiuni în vederea protejării populației în perioada cu temperaturi ridicate a sezonului estival 2019. Astfel, subdiviziunile municipale, în comun cu Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău și Direcția municipală pentru Siguranța Alimentelor își propun supravegherea calităților produselor perisabile prin monitorizarea condițiilor de păstrare a mărfurilor alimentare în piețe.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0