Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proiecte sociale inedite: Iată ce au pregătit autoritățile din Budești

© Sputnik / Miroslav RotariNina Costiuc
Nina Costiuc - Sputnik Moldova
Abonare
În această vară, în comuna Budești, municipiul Chișinău, autoritățile locale vor organiza un șir de evenimente sociale deosebite, a relatat, în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", primarul localității, Nina Costiuc.
Proiecte sociale inedite: Iată ce au pregătit autoritățile

Potrivit Ninei Costiuc, pe 19 sau 20 iunie 2019, medicii voluntari din Australia și Carolina de Nord, SUA, vor oferi timp de două săptămâni consultații gratuite, medicamente și ochelari de vedere, conform prescripțiilor medicale persoanelor în etate din comuna Budești.

Totodată, voluntarii străini vor distribui copiilor din clasele primare truse igienice în vederea promovării modului sănătos de viață. Proiectul se va desfășura în incinta Centrului de Sănătate și Căminului Cultural din comuna Budești, în intervalul orelor 9:00-18:00.

Mai mult decât atât, pe parcursul lunii iulie va fi organizată Școala de Vară "IT și Limbă Coreeană" pentru studenții și elevii de la 14 ani. Activitatea se va desfășura în cadrul programului de voluntari ICT  "Friends World", în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova.

"Participanții vor beneficia de instruire gratuită în domeniul tehnologiilor informaționale și, de asemenea, vor avea cursuri de studiu al limbii și culturii coreene", a menționat primarul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0