Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Acordarea cetățeniei Republicii Moldova prin investiții, aproape anulată

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport  - Sputnik Moldova
Abonare
Un proiect de lege care prevede abrogarea Legii cu privire la acordarea cetățeniei Republicii Moldova prin investiții a fost votat astăzi, în prima lectură, de coaliția de guvernare.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Deputații din coaliția majoritară PSRM – ACUM au votat astăzi, în prima lectură, un proiect de lege care prevede abrogarea Legii cu privire la acordarea cetățeniei Republicii Moldova prin investiții. Autorii inițiativei legislative sunt deputații Blocului politic ACUM.

Pașaport - Sputnik Moldova
Din noiembrie, va începe să fie acordată cetățenia Republicii Moldova prin investiție

Autorii susțin că Legea cu privire la acordarea cetățeniei Republicii Moldova prin investiții, care a intrat în vigoare la sfârșitul anului trecut, poate avea consecințe dezastruoase pentru securitatea țării și pentru siguranța cetățenilor ei. Totodată, autorii spun că de cetățenia Republicii Moldova ar putea beneficia și persoane cu trecut dubios din alte state.

De asemenea, există riscul ca persoanele implicate în frauda din sistemul financiar-bancar din Moldova, prin persoane interpuse din afara țării, să procure imobile, hârtii de valoare de stat din țară.

Proiectul urmează să fie votat în lectura a doua. Legea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Fluxul de știri
0