Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va fi sau nu demis noul șef de IGP: Ce spune Maia Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratu general al poliției
Inspectoratu general al poliției - Sputnik Moldova
Abonare
Noul șef de la IGP ar putea fi demis. Cel puțin asta a sugerat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Noul șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Balan, ar putea fi demis la câteva zile de la numirea sa în această funcție.

Георгий Кавкалюк  - Sputnik Moldova
Politică
Cavcaliuc: Îmi dau demisia din funcția de șef adjunct al IGP – Iată motivele
Asta a lăsat să se înțeleagă premierul Maia Sandu atunci când a fost întrebată de jurnaliști despre faptul că Andrei Năstase și Gheorghe Balan sunt cumetri și ar putea exista conflict de interese.

„Am vorbit în spațiul public. Acolo unde se vor depista conflicte de interese, ele vor fi corectate. Mă rog, a fost o situație de criză. Acum, că am depășit-o, această problemă va fi rezolvată. Dacă este conflict de interese, atunci va trebui să se anuleze decizia prin care a fost numit domnul Balan”, a declarat Maia Sandu.

Guvernul Sandu a decis în data de 10 iunie să-l demită de Alexandru Pînzari din funcția de șef al IGP. La scurt timp, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a propus ca această funcție să fie ocupată de fostului judecător Gheorghe Balan.

Fluxul de știri
0