Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sfatul medicului: Cum ne protejăm sănătatea pe timp de caniculă

© Sputnik / Miroslav RotariLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii au prelungit avertizarea de cod galben de caniculă pe întreg teritoriul țării. În aceste condiții este bine sa țineți cont de recomandările specialiștilor pentru a preveni incidentele determinate de temperaturile excesive.
Sfatul medicilor: Cum ne protejăm sănătatea pe timp de caniculă

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul Luminița Suveică a oferit sfaturi utile care vă vor ajuta să vă protejați corect pe timp de caniculă, evitând consecințele grave ale temperaturilor excesive asupra sănătății.

Expunerea îndelungată la soare poate fi foarte primejdioasă pentru sănătatea noastră. Potrivit specialistului, o atenție sporită trebuie acordată protejării copiilor care sunt mai sensibili la razele solare, persoanelor de vârstă înaintată, a celor cu maladii cardiovasculare și hipertensiune.

Riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din perioada verii pot fi reduse cu puțină documentare și precauție.

"Evitați pe cât se poate expunerea excesivă la soare între orele 11:00 – 16:00. Purtați ochelari, pălării de soare, haine lejere din fibre naturale (mătase, in, bumbac) de culori deschise. Dacă aveți aer condiționat, reglați climatizorul astfel încât temperatura să fie cu 5-6 grade mai mică decât temperatura ambientală. Consumați zilnic cel puțin 2 litri de lichide (sucuri, apă plată cu lămâie). Consumați fructe și legume proaspete de sezon. Folosiți creme cu factor de protecție solară înaltă pe care trebuie să le cumpărați din locurile autorizate și să verificați termenul de valabilitate", a subliniat Suveică.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0