Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasadorul Moldovei în SUA a demisionat - iată anunțul

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambasadorul Moldovei în SUA, Cristina Balan și-a anunțat demisia.

CHIȘINĂU, 17 iun - Sputnik. Ambasadorul Moldovei în SUA, Cristina Balan și-a anunțat demisia. Mesajul a fost publicat pe pagina sa de Facebook.

”Guvernul condus de Partidul Democrat din Moldova a demisionat vineri. Mă aflam în drum spre Republica Moldova pentru concediul anual planificat. Demisionez din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite. A fost o onoare să reprezint Guvernul Filip, iar echipei care va prelua activitatea îi doresc succese”, a scris Balan.

 

Anterior, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene în Guvernul Maia Sandu, Nicu Popescu, a semnat un ordin prin care o recheamă pe ambasadoarea Republicii Moldova în SUA, Cristina Balan, ”pentru consultări”.

Cristina Balan a fost numită în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii în vara anului 2018. Până a fi numită ambasadoare, Balan a deținut funcția de vicepreședinte al PDM, a lucrat timp de 20 de ani în cadrul unor companii şi organizaţii internaţionale de top, dintre care 15 ani în poziţii de conducere. Este economist de profesie şi deţine o diplomă în management a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova.

Fluxul de știri
0