Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă meteo în Moldova: Mai bine nu ieșiți din casă - detalii

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Accesați arhiva multimediaЖара в городе
Жара в городе - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii au emis cod galben de caniculă pe întreg teritoriul țării. Pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 de grade Celsius.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de stat a prelungit în această dimineață avertizare meteorologică de cod galben de caniculă pe întreg teritoriul țării.

Potrivit meteorologilor, astăzi, 17 iunie, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 de grade Celsius.

În condițiile de caniculă există riscul de afectare a stării de sănătate a populaţiei: leşinuri, crize de hipertensiune, insolaţii, arsuri, deshidratări, îndeosebi a celor din grupele de risc major  - copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii.

Жара - Sputnik Moldova
Societate
Alertă meteo: Cod Galben de caniculă - când revin ploile

De asemenea, este posibilă afectarea capacităţii de muncă; veştejirea, uscarea, îngălbenirea frunzelor, fructelor coapte şi necoapte, întreruperea creşterii culturilor agricole.

Se recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11:00 – 18:00, purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale; consumul zilnic a circa 1,5 - 2 litri de lichide; evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice; reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Fluxul de știri
0