Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filat, scrisoare din pușcărie: Ce i-a transmis lui Plahotniuc

© Sputnik / Vladimir PolusatovЭкс-премьер-министр, глава ЛДПМ Владимир Филат
Экс-премьер-министр, глава ЛДПМ Владимир Филат - Sputnik Moldova
Abonare
După ce Vlad Plahotniuc a scris astăzi pe o rețea de socializare că a plecat din țară pentru că trebuie să-și protejeze familia, veșnicul său rival politic Vlad Filat, condamnat la pușcărie pentru acte de corupție, a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Vlad Filat pare să se simtă răzbunat. Plahotnic a fost nevoit să cedeze puterea și să părăsească țara. În acest context, fostul premier condamnat pentru corupție a venit cu un mesaj lacrimogen din pușcărie, după ce liderul PDM a explicat astăzi că a plecat din țară pentru că trebuie să-și protejeze familia, menționând că în acest moment Moldova nu este o țară sigură.

În textul întitulat ”Scrisoare din Penitenciarul nr. 13”, Filat întreabă ”ce facem cu mulți, mulți oameni, familiile lor, lacrimile mamelor, plânsetele soțiilor și traumele psihologice ale copiilor”.

Totodată, el vorbește despre condițiile de care are parte în Penitenciarului nr. 13, ”printre șobolani, în subsoluri... și lipsa elementară de condiții umane”.

Filat spune că atunci când, la timpul respectiv, i s-a propus să fugă din țară, el a ales să rămână și să-și demonstreze nevinovăția.

Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Politică
Azil politic în România pentru Plahotniuc? - Ce a declarat Meleșcanu

Amintim că pe 14 iunie, după ce Partidul Democrat Din Moldova a anunțat în cadru unui briefing de presă că se retrage de la guvernare, în presă au apărut mai multe informații că liderii formațiunii intenționează să părăsească țara, iar pe Aeroportul Chișinău s-ar afla mai multe avioane private.

Noaptea, PDM a confirmat printr-un comunicat că Plahotniuc a plecat din țară

Totodată, prim-ministrul Maia Sandu a declarat că ”șantajul și amenințările, utilizarea structurilor paramilitare pentru a crea o stare de frică în societate, agresarea reprezentanților presei, nerecunoașterea noului guvern învestit și emiterea unor hotărâri ilegale sunt acțiuni care nu vor rămâne nepedepsite".

Fluxul de știri
0