Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Impresionant: Iată ce fac moldovenii în Canada

© Sputnik / Miroslav RotariElena Luchian Tătaru
Elena Luchian Tătaru - Sputnik Moldova
Abonare
De 12 ani Elena Luchian Tătaru este stabilită în Canada. Cu toate acestea, gândul îi este tot acasă, la cei dragi. Poeziile, graiul, doinele strămoșești și dansurile populare sunt leagănul de alinare a dorului nemărginit de casă.
Impresionant: Iată ce fac moldovenii în Canada

Pentru a-și alina dorul de casă, un grup de moldovence au creat în Canada ansamblul de dansuri populare Vatra. De câțiva ani, și Elena Luchian Tătaru este membră a acestui frumos colectiv.

Mai mult decât atât, moldoveanca a dezvăluit că din colectiv fac parte și reprezentanții altor alte naționalități precum: ruși, evrei și canadieni. Cu toții învață pașii dansului popular ghidați de către profesoara Irina Chircă, fostă dansatoare a ansamblului JOC. Împreună organizează diverse concerte, iar apariția lor pe scenă trezește admirația tuturor spectatorilor.

"Oamenii rămân impresionați de costumele pe care le comandăm din Moldova și de prestația tuturor dansatorilor din colectiv", a spus Elena Luchian Tătaru.

În prezent, dansatorii sunt în febra pregătirilor pentru organizarea unui spectacol grandios "Unde joacă moldovenii", care se va desfășura pe 22 iunie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0