Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată unde te poți proteja de soare în Chișinău – Detalii

© Sputnik / Miroslav Rotaricanicula
canicula - Sputnik Moldova
Abonare
Mii de oameni au putut să se ascundă de soare în corturile anticaniculă instalate în toată țară.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Peste 2372 de persoane au beneficiat, doar în data de 13 iunie, de asistență la corturile anticaniculă instalate de salvatori.

Cum să ne alimentăm pe timp de caniculă - Sputnik Moldova
Alimentația pe timp de caniculă: Ce să mâncăm pentru ca să ne simțim bine

Potrivit informațiilor IGSU, în țară activează nouă puncte de reabilitare, unde oamenii se pot ascunde de soare, dar și pentru a primi primul ajutor medical în caz de necesitate.  

Cinci corturi au fost instalate în Capitală şi câte unul în Comrat, Ungheni, Hânceşti şi Căuşeni. Punctele de reabilitare activează în zilele în care temperaturile sunt ridicate, între orele 11.00 şi 18.00. În corturi oamenii pot bea apă, iar la necesitate persoanele pot beneficia de primul ajutor calificat. Decizia de amplasarea a corturilor a fost luată în urma avertizării meteorologice de cod galben de caniculă în perioada 11 – 16 iunie.

În acest context, IGSU îndemnă oamenii să fie vigilenţi şi să evite aflarea sub razele directe ale soarelui în orele amiezii. Mai mult, salvatorii îndemnă oamenii să evite scăldatul în locuri neautorizate şi bazine acvatice neamenajate cu staţii de salvare, iar pompierii atenţionează asupra pericolului utilizării focului deschis.

Fluxul de știri
0