Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Meserii atractive pentru tinerii din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Pelivan
Valeriu Pelivan - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Centrului de Excelență în Construcție, Valeriu Pelivan a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova că specialitățile predate în această instituție sunt necesare pentru economia țării, iar tinerii specialiști își găsesc cu ușurință un loc de muncă.
Meserii atractive pentru tinerii din Moldova

Din anul 1932 și până în prezent, Centrul de Excelență în Construcție instruiește specialiști în diverse domenii. Instituția propune nouă specialități, printre care: construcția și exploatarea clădirilor și edificiilor; sisteme de alimentare cu căldură, gaze și alimentație; tehnologia prelucrării lemnului și mobilierului; tehnologia materialelor și articolelor de construcții; construcția și exploatarea drumurilor; arhitectură; design interior; evaluarea imobilului; cadastrul și organizarea teritoriilor.

Potrivit lui Valeriu Pelivan, toate aceste specialități sunt  solicitate pe piața muncii din Republica Moldova, iar tinerii specialiști pot obține inițial un salariu atractiv de 14 mii de lei.

După absolvirea Centrului de Excelență în Construcție tinerii au posibilitate să-și continue cariera profesională nu doar angajându-se în câmpul muncii, dar și continuându-și studiile în cadrul instituțiilor de învățământ superior din țară.

"Aproximativ 40 la sută dintre elevi îți continuă studiile la universitate, 30 la sută se angajează în câmpul muncii, iar o altă parte pleacă peste hotare, unde la fel își continuă activitatea în acest domeniu", a spus Valeriu Pelivan.

Recent, instituția a câștigat un proiect de 30 milioane de lei pentru renovarea integrală a atelierului didactic, instalarea unui utilaj modern și modernizarea spațiilor de agreement.

În prezent, la Centrul de Excelență în Construcție își fac studiile 1650 de elevi.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0