Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai rău ca în pustiul Sahara: Iată ce se întâmplă în toată țara

© AP Photo / Kirsty O'ConnorДетские коляски
Детские коляски - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru astăzi și pentru mâine cod galben de caniculă pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 15 iun - Sputnik. Meteorologii moldoveni susțin că în aceste două zile, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33.. +34°C.

În același timp, meteorologii de peste Prut au emis o atenționare de cod galben de ploi torențiale, vijelii şi grindină în aproape toată ţara, în cea mai mare parte a Moldovei şi a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crişana, Maramureş şi la munte, adică inclusiv în județele de la hotar cu Republica Moldova.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată, dar și averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de Stat cod galben de caniculă
Mai rău ca în pustiul Sahara: Iată ce se întâmplă în toată țara  - Sputnik Moldova
cod galben de caniculă

Avertizarea este valabilă până sâmbătă, la ora 23.00.

Fluxul de știri
0