Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Există minuni și astăzi: Iată ce s-a întâmplat pe un lac din România – Video

© Sputnik / Evghenii PanasencoПарк Валя Морилор
Парк Валя Морилор - Sputnik Moldova
Abonare
Acest clip vide o a fost realizat acum o săptămâna pe Lacul Bugeac din România.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Pescarii cu setcile lor au provocat peștii în Lacul Bugeac din România.

Este știut faptul că, în ultima perioadă, din cauza încălzirii globale și a poluării excesive a mediului, pescarii din România, din Republica Moldova, dar și din multe alte părți ale lumii se plângă că au capturi tot mai proaste. În unele cazuri, diminuarea cantității de pești din lacuri și râuri este atât de pronunțată încât pute în pericol bunăstarea comunităților de pescari care, tradițional, de sute de ani sau chiar de mii de ani și-au asigurat existența din această îndeletnicire.

Lacul Bugeac, care este denumit și Lacul Gârlița este cel mai sudic liman fluviatil din România, aflat în comuna Ostrov, județul Constanța. Are o suprafață de 1 434 de hectare, o adâncime maximă de doar 1,7 m și prezintă maluri abrupte care pot atinge înălțimea de 30 m. Reprezintă loc de iernare pentru o serie de păsări acvatice, unele rare, cum ar fi pelicanul creț.

Lacul are legătură cu Dunărea, existând un stăvilar care reglementează schimbul de ape.

Fluxul de știri
0