Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce mamele singure nu se pot recăsători: Iată ce greșeală fac

© Sputnik / Miroslav RotariLiliana Chisari
Liliana Chisari - Sputnik Moldova
Abonare
Orice neînțelegere poate fi remediată. Ca urmare, vă invităm să vă împărtășiți problemele care vă macină în cadrul rubricii ”Discuții cu psihologul”.
De ce mamele singure nu se pot recăsători. Iată ce greșeală fac

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik, Maria Dimineț. Ediția curentă a rubricii  ”Discuții cu psihologul” este dedicată mamelor solitare, care renunță la viața personală de dragul copiilor.

Anastasia este mamă solitară deja de un deceniu. În tot acest răstimp, și-a dedicat viața exclusiv copilului. A muncit mult ca să-i ofere o existență decentă și o educație bună. A fost mereu o mamă excepțională, dar a uitat un lucru important – să fie femeie. După divorț, nu și-a mai dorit să iubească vreun bărbat și să-și refacă viața personală. Teama de a nu trece iarăși prin experiențe dureroase și de a nu trauma psihologic copilul a fost suficientă pentru a renunța la sine și a trăi în singurătate.

Liliana Chisari, psiholog

Multe femei, care își cresc singure copiii, nu-și pot reface viața personală. De obicei, ele se justfică prin faptul că nu întâlnesc bărbatul potrivit. Dar adevărul este altul, pe care nu-l conștientizează. Aceste femei au suferit enorm și asociază durerea cu bărbații. Teama de a nu fi folosite și batjocorite din nou le determină să se refugieze în muncă și în dragostea față de copil. În asemenea mod, mamele solitare uită să fie femei și fac pact cu singurătatea pentru tot restul vieții.

Ce putem face?

Pentru a putea să-și refacă viața și să fie fericite, alături de un bărbat, mamele solitare trebuie să-și vindece traumele sufletești. Durerea poate fi învinsă prin iubirea de sine. Aceste femei trebuie să învețe să se iubească și să se aprecieze. În asemenea mod, vor reuși să anime dorința de a iubi din nou, de a fi fericite și împlinite, nu doar în rol de mamă, dar și în rol de femeie. Iubirea de sine poate fi cultivată prin sacroterapie, tehnică care favorizează eliberarea durerii sufletești. Odată vindecată spiritual, femeia atrage în viața ei bărbați pozitivi și bogați spiritual. Iar printre ei va fi, neapărat, și bărbatul potrivit, care o va iubi și o va face fericită.

Mai multe detalii aflați din interviul audio atașat.

Dacă doriți ca problema Dumneavoastră să fie analizată de psiholog, expediați o scrisoare anonimă pe adresa: m.diminets@sputniknews.com, cu mesajul ”Discuții cu psihologul”.

 

 

Fluxul de știri
0