Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Partidul lui Zelenski vrea să permită străinilor să facă asta în Ucraina

© AP Photo / Vadim GhirdaВладимир Зеленский с супругой Еленой
Владимир Зеленский с супругой Еленой - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Partidul apropiat președintelui ucrainean Volodimir Zelenskyi intenționează să deschidă piața funciară pentru capitalul străin.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Liderul partidului "Sluga Poporului", Dmitryi Razumkov, a declarat că Ucraina trebuie să renunțe la moratoriul asupra vânzării terenurilor agricole străinelor, iar echipa lui deja elaborează un proiect de lege în acest sens.

Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Slusari: Moldova nu trebuie să vândă străinilor terenurile agricole

Moratoriul asupra vânzării terenurilor agricole cetățenilor străini a fost instituit în Ucraina acum 14 ani, însă FMI cere Ucrainei să-și deschidă piața pentru capitalul străin. În parlament nu există un punct de vedere comun în această problemă. Un șir de fracțiuni se pronunță împotriva dreptului străinilor de procurare a terenurilor, temându-se că acestea ar putea fi achiziționate de corporațiile străine la un preț mic.

“Piața funciară trebuie să fie deschisă. Moratoriul este prelungit în fiecare an pentru că acest lucru este convenabil. Proprietarii terenurilor agricole trebuie să aibă dreptul să-l folosească. Vom adopta un nou cadru legal. Băieții noștri lucrează în această direcție. Pe de o parte trebuie să ne apărăm interesele naționale, iar pe de altă parte, interesele proprietarului”, a declarat joi Razumkov, fiind citat de postul de televiziune „112 Ucraina”.

În luna februarie, fostul președinte Petro Poroșenko a semnat o lege prin care este prelungit moratoriul asupra dreptului vânzării terenurilor agricole străinilor până pe 1 ianuarie 2020.

Fluxul de știri
0