Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin: Succesele combaterii terorismului în Siria se datorează Rusiei, Turciei și Iranului

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putni participă la Consiliul șefilor de stat-membri ai OCS de la Bișkek
Vladimir Putni participă la Consiliul șefilor de stat-membri ai OCS de la Bișkek - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul rus a menționat că părțile au reușit să facă multe pentru reglementarea conflictului sirian.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, consideră că rezultatele obținute în combaterea terorismului din Siria reprezintă un succes comun al Rusiei, Turciei și Iranului.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Reacţia Rusiei la cererea lui Trump de a părăsi Venezuela - „Plecaţi mai întâi din Siria”

„Relațiile dintre Rusia și Iran au un caracter multiplu, multilateral. Ele se referă la economie, la problemele de stabilitate în regiune, la eforturile noastre comune de combatere a terorismului, inclusiv în Siria”, a spus Putin la întrevederea cu președintele Iranului, Hassan Rohani, în cadrul summitului OCS.

Liderul rus a subliniat că părțile au reușit să realizeze multe în ceea ce privește reglementarea conflictului din Siria. „Datorită, inclusiv, poziției Iranului. Desigur, acesta este succesul nostru comun – al Iranului, Turciei și Rusiei”, a menționat președintele Federației Ruse.

Potrivit acestuia, relațiile economice ruso-iraniene se dezvoltă pe mai multe direcții. „Relațiile umanitare au fost dintotdeauna destul de strânse, iar interesul reciproc față de lumea Rusiei, pe de o parte, și față de cultura persană, pe de altă parte, au constituit întotdeauna o parte importantă a dialogului dintre noi”, a spus Putin.

Acesta a menționat că este bucuros de posibilitatea de a se întâlni din nou cu Rohani și de a discuta toate chestiunile.

Fluxul de știri
0