Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greceanîi, despre fosta guvernare: S-au certat atât cu vestul, cât și cu estul

Abonare
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că Guvernul Filip care trebuie să plece nu este recunoscut de comunitatea internațională.

„Presiunea externă este foarte importantă, dar este importantă și cea din interiorul țării. Dacă Guvernul care trebuie să plece nu mai este recunoscut de către nimeni pe extern, cine va lucra cu el, cum au de gând să activeze? Moldova nu este o țară izolată și de aceea noi trebuie să avem o bună conlucrare cu toate statele. Ceea a făcut fosta guvernare, s-a certat atât cu vestul, cât și cu estul, ce a avut de câștigat Moldova? A fost stopată finanțarea din partea UE, pierdută piața de desfacere din Federația Rusă, cui i-au trebuit toate acestea? Noi am avut o înțelegere cu partenerii de coaliție că păstrăm toate acordurile semnate de Moldova, atât la est, cât și la vest și cu alte state. Poate ceva va trebui de îmbunătățit, despre aceste aspecte am vorbit și cu ambasadorul SUA la Chișinău, cu ambasadorul Michalko, dar și cu ambasadorul Federației Ruse în Moldova”, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik.md președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Doi oficiali de la București efectuează astăzi o vizită de lucru la Chișinău, în contextul evoluțiilor politice recente din Republica Moldova. Delegația este condusă de Consilierul Prezidențial pentru politică externă,Bogdan Aurescu din care fac parte și Dan Neculăescu, secretar de stat pentru relații cu vecinătatea estică în cadrul Ministerului Afacerilor Externe român, și Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova. Oficialii se întâlnesc cu partidele parlamentare implicate în criza politică. Presa de la Chișinău scrie că în aceste zile au loc negocieri intense între ambasadorul SUA în Republica Moldova și reprezentanții Partidului Democrat.

În plus,vicepreședintele PD Andrian Candu este plecat la Washington. Comisia de la Veneția va emite un aviz cu privire la ultimele decizii ale Curții Constituționale din Republica Moldova, inclusiv cea de dizolvare a Parlamentului în cadrul ședinței plenare din 20 iunie, cu o zi mai devreme decât a anunțat anterior.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0