Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: După demisie, conducerea PD ar putea încerca să părăsească țară

© AP Photo / Michael ProbstСамолет на фоне суперлуния во Франкфурте, Германия
Самолет на фоне суперлуния во Франкфурте, Германия - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Dodon a declarat că autoritățile vor iniția investigații pentru a scoate la iveală încălcările și crimele comise cu complicitatea sau participarea nemijlocită a fostei puteri.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Conducerea Partidului Democrat ar putea să părăsească țara după declarația privind retragerea de la guvernare. O astfel de presupunere a făcut președintele țării Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune ”RTR-Moldova”.

”Nu exclud că cineva din conducerea Partidului Democrat ar putea încerca să părăsească țara pentru că pe Aeroport se află câteva avioane private. Dar asta nu-i va salva, oriunde s-ar ascunde, în lumea actuală oricine poate fi găsit”, a spus Dodon.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Primele declarații ale președintelui Dodon după ce PDM s-a retras de la guvernare

Președintele a subliniat că noua guvernare va iniția cercetări pentru a scoate la iveală încălcările și crimele comise cu complicitatea sau participarea nemijlocită a fostei puteri.

Vineri, în cadrul ședinței Consiliului Național Politic al PDM a fost luată decizia cu privire la retragerea de la guvernare a formațiunii. Potrivit vicepreședintelui partidului Vladimir Cebotari, democrații pleacă de la guvernare prin demisia in corpore a Guvernului Pavel Filip.

Anterior, prim-ministrul Maia Sandu a declarat că ”șantajul și amenințările, utilizarea structurilor paramilitare pentru a crea o stare de frică în societate, agresarea reprezentanților presei, nerecunoașterea noului guvern învestit și emiterea unor hotărâri ilegale sunt acțiuni care nu vor rămâne nepedepsite".

Fluxul de știri
0