Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Adevărul despre țigările electronice: Iată ce ne avertizează specialiștii

© Sputnik / OsmatescoEudochia Paciu
Eudochia Paciu - Sputnik Moldova
Abonare
În ultima perioadă, țigările electronice au devenit foarte populare în rândul fumătorilor. Unii dintre ei sunt convinși că astfel, se vor lăsa definitiv de fumat.
Adevărul despre țigările electronice: Iată ce ne avertizează specialiștii

Dependența de fumat este o adicție gravă cu care este foarte greu să lupți de unul singur. Totuși, există metode de a scăpa de acest viciu, o spune medicul psihiatru-narcolog din cadrul Dispensarului Republican de Narcologie, Eudochia Paciu.

"Boala în sine include atât dependența psihică, cât și cea fizică. Dependența psihică practic persistă toată viața. Este un proces mai îndelungat de tratament, însă este foarte important ca pacientul să-și dorească să scape definitiv de acest viciu", a spus Eudochia Paciu.

Medicul s-a referit la folosirea țigărilor electronice, care în ultima perioadă au devenit foarte populare. Mulți fumători folosesc țigara electronică crezând că, treptat vor scăpa definitiv de acest viciu. 

"Țigara electronică are efecte dezastruoase asupra sănătății. Aceasta nu este o metodă de tratament, întrucât, la fel conține nicotină. Țigările din pachete, precum și țigările electronice ucid! ", a spus Eudochia Paciu.

Adresându-se în cadrul Dispensarului Republican de Narcologie, pacientului i se oferă două tipuri de tratament: unul bazat pe consiliere psihologică și terapie comportamentală, iar altul pe un tratament medicamentos. În ambele cazuri, Eudochia Paciu a menționat că pacienții au nevoie de sprijin, de ajutorul medicului și cel mai important este ca acesta să conștientizeze și să-și dorească să se lese de fumat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0