Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încep protestele: Năstase și Sandu cheamă oamenii la un marș al poporului

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Chișinău 26 august 2018
Protest la Chișinău 26 august 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică vor fi organizate proteste în centrul Capitalei. Năstase și Sandu au anunțat acest lucru în cadrul unui briefing de presă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Andrei Năstase și Maia Sandu cheamă cetățenii țării la protest.

Ședința parlamentului, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Avertisment dur: Maia Sandu, către angajații din structurile de forță și de drept

Acesta va fi organizat duminică, la ora 11, în Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit celor doi politicieni, protestul va fi unul pașnic.

”Duminică, la ora 11, vă chemăm în fața Parlamentului. Veniți din toate colțurile țării într-un marș al poporului ce a câștigat în fața urii, frici și dictaturii. Datorită dumneavoastră, dictatorul a căzut. Noi suntem mulți, atât de mulți încât atunci când ne vor vedea și ne vor auzi vor înțelege imediat că forța poporului este mult mai mare decât cea a uzurpatorului”, a declarat Maia Sandu.

Andrei Năstase a precizat că această manifestare este organizată pentru a demonstra fostei guvernări că forța poporului este mult mai mare.

”Ieșim la o acțiune foarte importanță pentru viitorul patriei noastre, pentru procesul de asanare a societății noastre, pentru consolidarea societății noastre. Ieșim cu toții la un mare marș al poporului”, a declarat Andrei Năstase.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute a fost creată o coaliție parlamentară între PSRM, PAS și PPDA. Atunci a fost votată Zinaida Grecianîi în funcția de președinte al Parlamentului și un nou cabinet de miniștri în frunte cu Maia Sandu. Noile schimbări pe scena politică i-a făcut pe democrați să scoată oamenii în stradă pentru a protesta împotriva deciziilor luate de noua conducere a țării.

Fluxul de știri
0