Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Comisiei Helsinki, despre situația politică din Moldova

© Sputnik / Natalia SeliverstovaDrapelul SUA
Drapelul SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei Helsinki, Alcee L. Hastings, a făcut o declarație cu privire la situația politică din țara noastră.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Președintele Comisiei Helsinki din Senatul american, Alcee L. Hastings, a declarat că urmărește cu îngrijorare evoluția situației din Moldova. Acest lucru este menționat într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al structurii.

”Urmăresc evoluțiile din Moldova cu îngrijorare. Schimbarea regulilor jocului pentru că unei părți nu-i place rezultatul unui acord, nu reflectă angajamentul față de democrație pe care ne așteptăm să îl vedem într-un stat membru OSCE. Salut formarea unei coaliții democratice legitime și aștept cu nerăbdare susținerea aspirațiilor euro-atlantice ale poporului moldovenesc”, a declarat Alcee L. Hastings.

Pe 8 iunie, deputații Partidului Socialiștilor și cei ai Blocului ACUM au anunțat constituirea unei majorități parlamentare, după care au ales Conducerea Parlamentului și au aprobat noua componență a Guvernului.

Curtea Constituțională a declarat drept neconstituționale hotărârile Parlamentului. Duminică, CC l-a suspendat temporar pe președintele Dodon și au delegat împuternicirile președintelui lui Pavel Filip. Filip a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului și a anunțat pentru 6 septembrie data alegerilor anticipate. Marți. președintele Dodon, a anulat decretul semnat de Pavel Filip privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

Fluxul de știri
0