Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Canicula face victime în România: Două persoane au murit din cauza căldurii

© Sputnik / Yana ZaharovaСильная жара в Молдове
Сильная жара в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Doi oameni au murit joi în România din cauza expunerii la temperaturi excesive.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Doi bărbați de 40, respectiv 46 de ani, au murit din cauza caniculei în România. Ambii erau din județul Suceava. Potrivit dcnews.ro, aceștia și-ar fi pierdut viața în urma expunerii îndelungate la temperaturi ridicate.

Unul dintre bărbați ar fi avut probleme cardiace. Acesta a fost găsit decedat pe câmp unde se afla la stropit cartofii. Medicii ajunși la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

Жара - Sputnik Moldova
Societate
Alertă meteo: Cod Galben de caniculă - când revin ploile

Și cea de a doua persoană, tot cu probleme de inimă, a murit după ce s-a aflat mai multe ore în soare. Acesta lucra la o fermă și a anunțat la un moment dat că nu se simte bine și că se retrage pentru un timp. După aproape o oră, bărbatul a fost găsit fără suflare. Medicii au întreprins măsuri de resuscitare însă nu au reușit să îi restabilească funcțiile vitale.

Arșița s-a instalat și în țara noastră. Meteorologii au emis marți o avertizare cod galben de caniculă până pe 16 iunie. Astăzi și în zilele următoare se vor înregistra valori termice maxime de 32..34 de grade Celsius.

De astăzi salvatorii au început instalarea corturilor anticaniculă în toate cele cinci sectoare ale Chișinăului, dar și în orașele Bălți, Cahul, Comrat. Oamenii se vor putea adăposti aici de soare, vor putea să bea apă și să-și măsoare tensiunea arterială.

Specialiștii le recomandă în special persoanelor cu boli cardiace sau cronice să nu se expună la căldurile extreme din aceste zile. 

Fluxul de știri
0