Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șoc pe piața valutară: Leul scade dramatic în raport cu euro și dolarul

© Sputnik / Yana ZaharovaВалюта разных стран
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Abonare
Leul moldovenesc continuă să se deprecieze în raport cu moneda unică europeană și dolarul american.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) a publicat ratele de schimb valutar pentru ziua de joi, 13 iunie. Potrivit cursului oficial al BNM, leul moldovenesc continuă să se deprecieze în raport cu principalele valute.

Un euro va putea fi cumpărat joi la casele de schimb valutar cu 20,52 de lei, ceea ce este mai mult cu 6 bani față de ziua de miercuri.

Leul se depreciază și față de dolarul american. Dacă miercuri un dolar american costa 18,08 lei, atunci joi acesta va putea fi cumpărat la case de schimb valutar cu 18,12 lei, sau cu 4 bani mai mult față de ziua precedentă.

Курс валют - Sputnik Moldova
Cum vom schimba euro și dolarii în luna iunie - detalii

Potrivit mai multor economiști, leul moldovenesc va continua să se devalorizeze, în luna iunie, în raport cu moneda unică europeană și dolarul american.

Expertul  Vadim Iosub susține că, în luna iunie, dolarul și euro vor continua să se aprecieze în raport cu moneda națională.

Spre sfârșitul lunii, conform prognozelor economistului, dolarul american va atinge valoarea de 19,0 – 19,4  lei, iar un euro – 20,4-20,8 lei. Potrivit expertului, cauza principală a deprecierii leului față de dolar și euro se explică prin creșterea cererii în raport cu oferta.

Fluxul de știri
0